Çarşamba, Ocak 7

Changeling [2008]

Changeling, Angelina Jolie'nin yeni filmi. Yurtdışında gösterime çoktan girdi. Ülkemizde 30 Ocak'ta gösterime girecek. İzleyenlerin yorumları oldukça olumlu. Empire'da (sinema dergisi) 5 yıldız vermiş ve "Jolie'den oscarlık performans" demiş.
Changeling sözcüğünü, ingilizcede, daha çok peri masallarında geçermiş ve "peri, şekil değiştiren" gibi bir anlamı varmış.
Filmde, Angelina Jolie, çocuğunu kaybeden bir anneyi canlandırıyor. Daha sonra çocuğu bulunuyor ancak, O, çocuğun kendi çocuğu olmadığını iddia ediyor ve olaylar bunun üzerine gelişiyor.
Film 1928 yılında geçiyor ve yaşanmış bir hikayeden beyaz perdeye (2.kez) uyarlanmış.
Yönetmense Clint Eastwood.
Filmin başrollerinde Angelina Jolie ve John Malkovich var.
Film ülkemizde vizyona "Sahtekar" adıyla giriyor. Bu ismin film izlenmeden konulmuş olması pek olası değil. Yani izleyip de vermiş filme bu ismi her kim verdiyse. Bu isme bakarak fikir yürütmek istemiyorum ama filmde bir "Sahtekar" var ve bu sahtekar eğer bulunan çocuğun kendi çocuğu olmadığını iddia eden Angelina Jolie ise, ismi koyanı bulup boğazlamak isteyeceğim zira filmin içine etmiş olacak. Umarım bu "Sahtekar" Jolie'ye başka çocuk veren kötü adamdır da, aptal bir hata yüzünden böyle bir seyir zevkinden olmayız. Heyecanla bekliyoruz, kaliteli versiyonu internete düşerse 30 Ocak'ı dahi beklemeyebilirim...

0 Yorum - Yorum Yaz: