Cumartesi, Mart 7

Coming Soon 3.2: Public Enemies

Seven Pounds eleştirisinde Will Smith'in sempatikliğinden ve adının altında belirdiği her film için izleyici üzerinde oluşturduğu olumlu bir önyargıdan bahsetmiştim. Sempatikliği eleyecek olursak bu özellik Hollywood'daki bir çok aktörde, aktriste, yönetmende hatta senaristte bulunuyor aslında. İşte onlardan 3'ü, 2009 yazında sinemalarda yerini alacak bir film için bir araya gelmiş: Public Enemies.
Bahsettiğimiz isimler Johnny Depp, Christian Bale ve usta yönetmen Michael Mann. Public Enemies filmi için bir araya gelen bu üç isim, filmi 3 adım öne taşıyor hemcinsleriyle yer aldığı kulvarda.Tabi bu isimleri zikrederken, bir isme de değinmemek haksızlık olur, isim olarak arka planda dursa da, geçen sene aldığı oscar ödülüyle ününü katlayan Marion Cotillard'dan bahsediyorum tabii ki. Diğer 3 isimden de farkı bu zaten. Ne usta yönetmen Michael Mann, ne de Johnny Depp ve Christian Bale gibi önemli iki isim kavuşabilmiş bu ödüle. Henüz.
Public Enemies hakkında göze çarpan ilk şey filmin gerçek bir hikayeden kurgulanmış olmasıdır herhalde. 1930'lu yıllarda Amerika'da John Dillinger'ın (Johnny Depp) liderliğini ettiği soygun çetesi terör estirmektedir. Çetenin banka soygunlarının, silahlı çatışmalarının ardı arkası kesilmez. Bu olayların önüne geçmeyi bir türlü başaramayan FBI, John Dillinger'i "bir numaralı toplum düşmanı"(Public Enemy) ilan eder ve "olaylar gelişir". Gerçek hikayenin sonu bu değil tabii ki ama film kabaca John Dillinger'la FBI arasında olan çatışmayı konu alıyor. John Dillinger'in peşindeki FBI ajanı Melvin Purvis rolünü ise Christian Bale üstleniyor. Marion Cotillard, Billinger'in sevgilisi Billie Frechette rolüyle karşımıza çıkıyor.
Film hakkındaki somut bilgiler bunlar. Sabırsız davranıp Billinger'in hikayesine göz atmak isteyenler olacaktır ama ben kazara bir iki şey gördüm, hiç hoşnut kalmadım. Size de tavsiye etmem. Michael Mann o kadar uğraşmışken, sabırsız davranıp filmi heba etmek pek mantıklı durmuyor açıkçası. Kara Şövalye için 1 yıl, belki daha fazla bekledik. Public Enemies ise Temmuz'da çıkıyor. Bekleriz nedir yani.
















Fragman
480p | 720p | 1080p

Filmin Resmi Sitesi

1 Yorum - Yorum Yaz:

Adsız dedi ki...

Temmuz'da çıkıyor. Bekleriz nedir yani.
:)