Salı, Ocak 12

Kısa Kısa #2

  • Yapımcılığını Guilermo Del Toro'nun üstlendiği 2007 yapımı gerilim/dram/gizem filmi El orfanato(Yetimhane) Arlington Road'un yönetmeni Mark Pellington tarafından yeniden çevrilecekmiş. Yeterince başarılı olan ve Amerika'ya çok da uzak kalmayan bu filmi yeniden çevirmenin anlamını keşfeden henüz çıkmadı.
  • Kült korku-gerilim filmleri arasında yer alan The Thing'in devam filminin çekimlerine önümüzdeki Mart başlanılması planlanıyormuş. Yönetmeni (Matthijs van Heijningen Jr.) hariç kadrosu henüz netlik kazanmayan filmin başrolünde ilk filmin başrolü Kurt Russell'in oynama ihtimali düşük. Bekleyip göreceğiz.
  • Geçtiğimiz yıl sinema tarihinin toplamda en yüksek rakamlı Box Office gelirinin elde edildiği yol olmuş. Teknolojinin hızlı gelişimine bakılınca bu çok da sıradışı bir haber değil elbette. Ya bir de Avatar 3 ay önce çıksaydı?
  • Ethan Hawke, yeni bir Before Sunset filmi çekmekten söz etmiş. "Herkes eskisini unutmuşken" diyor sözlerinde.
  • Joker makyajlarından sonra yeni moda Avatar makyajları. İnternete videolar düşmeye başlamış, "Na'vi makyaj dersleri" şeklinde. Burun üzerinde fazlaca çalışmak gerektiğine göre hayranlar Levent Kırca'dan da bir kaç ders alsa iyi olur aslında. Bir de kuyruk lazım tabi. Meraklısı için, makyaj videosu burada, photoshop rehberi burada.
  • Avatar'dan söz açılmışken (sinema sitelerinde hiç kapanmak bilmese de) James Cameron, bir devam filmi geleceğini doğrulamış. Ve bu devam filmi Pandora gezegeninin dışında bir gezegende geçebilirmiş. Hayal gücünün sınırı yok demişler lâkin, Cameron'unkinin yanında bizimki biraz... sınırlı mı kalıyor ne?
  • Avatar hakkında bir başka konuşulan şey de Na'vilerin seks hayatı. Gören de film boyu seviştiler sanacak, ancak Amerikanlar işin cılkını çıkarmayı seviyor. Durmadan bunu tartışıyorlar. Hatta filmin DVD'sinde bu konuya yer verilmesi söz konusuymuş.
  • Avatar'la ilgili son bir şey daha, filmin senaryosunun tamamı internette bedava olarak hayranlarına sunuluyor. Görmek isterseniz tıklayın.
  • Star Trek hayranları için bir iyi bir de kötü haber: İyi haber, devam filminin gelecek olması, kötü haberse tarihin 2012 Temmuz sonu olarak belirlenmesi.
  • Spider Man hayranları içinse haberler karışık. Önce John Malkovich'in Spider-Man 4 filminde Vulture karakterini canlandıracağı açıklandı -ki bu 4. filmi çekileceğini de doğrulamış oldu, sonra 4. filmin çekiminden vazgeçildiği açıklandı. Daha garibi ise, seriye bir "restart" atılacak olması. Yani 4. film çekilmeyecek ve tüm seri baştan başlayacak, büyük ihtimalle yeni karakterlerle. Senaryonun bile hazır olduğu söyleniyor. Ancak hazır 3 filmlik bir geçmiş varken, herşeye baştan başlamak biraz anlamsız geldi bana. Proje maddiyat mı kokuyor ne?
  • Indiana Jones'tan da bir haber: Harrison Ford 5. filmi çekeceklerini doğruladı ve serinin son filmi olacak.
  • Daha önceden Robin Hood'un 3D ile gösterime girmesinin söz konusu olduğunu söylemiştik. Şimdi bu projeden vazgeçildiği belirtildi. Bence de çok gerekli bir şey değildi.
  • Son haber Transformers hayranları için. Mayıs'ta yeni filmin çekimlerine başlanıyor. Çok da ümitli olduğumu söyleyemem, zira devam filmleri mütemadiyen ticari kaygılar taşıdığı için hayal kırıklıklarıyla dolu olabiliyorlar.

0 Yorum - Yorum Yaz: