Cuma, Ekim 16

Gerard Butler, Law Abiding Citizen ve Butler'in Kariyerindeki Yükseliş

Sinemayı çok yakından takip etmeyenlerimiz 300'den tanıdı O'nu. Naralar ataraktan destanlar yazan Kral Leonidas rolüyle. 300 çok ses getirmişti, her yerde O'nun yüzü vardı. Ama O'nun için Leonidas, bir imaj olmuştu sadece. Çünkü 300'den sonraki popüler filminde, karısıyla eğlenmek için kadın iç çamaşırları giyip dans eden bir aşk adamıydı. Gerard Butler, Oyuncu'yla (Gamer) geri döndü aramıza. Ama bizim en çok dikkatimizi çeken, sıradaki filmi: Law Abiding Citizen.

Gerard'ın kariyeri, 1997 yılında Mrs. Brown filminde aldığı yan rol ile başladı. Sonra One More Kiss'le ve 2000 yapımı Dracula'daki Dracula rolüyle göze çarptı Butler. Ülkemizde en çok Attila dizisiyle televizyonlarda boy gösterdi 2001 sonrasında. Daha sonra Tomb Raider, Timeline, Dear Frankie, The Phantom of the Opera filmlerinde başrol ya da önemli yan roller aldı. Kariyeri 2006'da çekilen 300 filmiyle tavan yaptı. 300'den sonra özellikle P.S. I Love You ve RocknRolla ile dikkatleri tekrar üzerinde toplamayı başardı.

Ülkemizde 2 hafta önce vizyona giren aksiyon/macera türü filmi Oyuncu'dan (Gamer) sonra gelen filmi Law Abiding Citizen, bugün Amerika'da vizyona girdi. Ülkemiz için kesin olmasa da adı geçen tarih 2010'un ilk ayları gibi görünüyor.

Law Abiding Citizen'de Gerard Butler, ailesini gözleri önünde öldürüp ceza görmeksizin serbest kalan katillerin intikamını sistemden almaya karar veren bir intikam avcısı (Clyde Shelton) rolünde. O'nun planlarıyla uğraşmak zorunda kalan polis Nick Rice'ı ise Jamie Foxx canlandırıyor. Aksiyon sahneleri, Butler'in sinsi bakışları, Foxx'un sinir ve usanç dolu tavırlarıyla fragmanı bizi heyecanlandırmaya yetti bile.

Fotoğraf Galerisi:


Filmin Fragmanı:

1 Yorum - Yorum Yaz:

sinemabed.com dedi ki...

Law Abiding Citizen de çok başarılı Gerard Butler fakat film her ne hikmetse bir klasik olacakken finali ile sadece iyi bir intikam filmi olarak akıllarda kalacak.Bu garip finalin amacı devam filmi izlenimi yaratmamak içinse filmin harikuleyt durumunun içine etmiş.
Eğer bu da değilse neden böyle bir sonu tercih ettiler gerçekten anlamak mümkün değil.