Pazar, Aralık 27

Kısa Kısa #1

Sinema Vesaire Blog'da ağırlıklı olarak film tavsiyesi yazmaya çalışıyorum; ancak ilgimi çok çeken haberler olursa onlara da değiniyor ve bazı heyecan verici filmlerin fragmanlarını da paylaşıyorum. Ancak paylaşmaya değer gerçekten çok haber var ve hepsi de uzun uzadıya yazılacak kadar fazla şey içermeyebiliyor. Bu tür ufak haberleri Twitter hesabımda paylaşıyor olsam da Twitter herkesin kullandığı bir araç değil ve diğer twitlerim arasına karışıp gidiyorlar. Bu sebepten artık böyle ufak başlıkları maddeler halinde ve mütemadiyen haber linkleriyle birlikte "Kısa Kısa" başlığı altında paylaşmayı düşünüyorum. Buna da bu post ile başlamış olalım.

  • Brittany Murphy'den başlayalım söze... Başta Sin City ve 8 Mile'dan bildiğimiz ve çoğunlukla yan rollerin kadını olan Murphy, 32 yaşında hayata veda etti. İlk çıkan haberler kalp krizi diyordu, sonradan klasikleşmiş uyuşturucu dedikoduları başladı ve en son "Anoreksiya Nervoza"dan şüphelenildiği ortaya çıktı. Bilmeyenler için Anoreksiya Nervoza kısaca, ölüme kadar giden psikolojik bir "abartılı diyet" hastalığı. Hafızalarımızda iri ve güzel gözleriyle yer eden oyuncunun ölümü ister istemez üzdü bizleri. Başrolünde oynadığı ve çekimleri tamamlanan Abandoned isimli filminin ise yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belli değil.
  • Görünen o ki 2 boyutlu sinema fazla geçmeden tarihe karışacak. Gelen son haberler Ridley Scott'un yeni filmi Robin Hood'un da 3-D ile gösterime girebileceği yönünde. Şimdiye kadar daha çok bilim kurgu filmlerinde tercih edilen bu teknoloji bir ortaçağ filmine ayrı bir hava katacaktır şüphesiz.
  • Vanilla Sky'daki ilişkileriyle akıllarda yer eden Tom Cruise ve Cameron Diaz ikilisi Knight & Day filminde tekrar bir araya geliyorlar. Tom Cruise esprili bir ajan ve Diaz kendini olayların ortasında bulan bir kadın. Bu sefer iyi anlaşacaklar gibi görünüyor. Filmin eğlenceli fragmanını izlemek için buraya tıklayın.
  • Şu sıralar piyasada aşırı iyimser bir söylenti dolaşıyor: Yeni bir Star Wars filmi. Bize haberi aktaran yazar uzun süre LucasArt'da çalışan bir dostundan yeni gelecek bir online oyun, TV dizisi/serisi ve film hakkında bir şeyler duyuyor. Ve haber bizim masamıza kadar geliyor. Güzel haber tabii ancak Lucas'ın son zamanlarda güttüğü bu ticari kaygı ister istemez bizi tedirgin ediyor. Umarız dolarlardan kapitone kefen yapma gibi bir niyeti yoktur!
  • Kocası Inglorious Basterds'la ortalığın tozunu attırınca Angelina Jolie de örgüleri bir kenara bırakıp ajanlığa tekrar soyunmuş anlaşılan. Jolie'nin yeni filmi Salt'ın fragmanı bilindik ajan filmi tadında başlıyor ancak daha sonra bizi beklediğimizden fazlasını görebileceğimize ikna ediyor. Temmuz uzak bir vakit ancak öncesinde fragman bizi teselli edecektir. Buraya tıklayın.
  • David Fincher'ın yeni filmi The Social Network, Facebook'un kuruluşunu anlatacakmış. Filme dair çok somut bilgiler bulunmasa da Mark Zuckerberg karakterini Jesse Eisenberg'in oynayacağı biliniyor. Film Facebook'tan bahsettiğin için haberinin "The Social Network Ekim ayında bizi dürtecek" şeklinde duyurulması ve oyuncu kadrosuna eklenen Rashida Jones için de "Rashida Jones, David Fincher'ın arkadaşlık teklifini kabul etti." ifadesinin kullanılması pek tabii normal.
  • Mel Gibson'un sıradaki projesi Vikingleri anlatan bir film olacak ve film için esas Viking'ini bulmuş: Leonardo DiCaprio.
  • Konuya nefis bir video ile son verelim. 2007'den bu yana her yeni yıla yaklaşırken önceki yılın filmlerinin unutulmaz sahneleriyle birer video hazırlayan Kees van Dijkhuizen, 2009 için de bir video hazırlamış ve adı: 1 Yıl, 342 Film, 12 Ay Yapım Süreci, 7 Dakika. Bu isimden sonra video için daha fazlasını söyleyemeyiz herhalde. İzlemek için buraya tıklayın.

0 Yorum - Yorum Yaz: