Perşembe, Temmuz 2

Way To Go Matt

Özellikle aksiyon filmleriyle yükselişe geçen kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Matt Damon, yeni filmiyle yakında tekrar karşımıza çıkacak: The Informant. Filmde hükümet tarafından görevlendirilen bir casusu canlandırıyor Matt Damon. Film gerçek bir hikayeden beyazperdeye uyarlanmış.
Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu, Damon'un kariyerinde attığı bu adım. Bourne serisi haricinde genel itibariyle ön planda olabileceği filmlerde rol almadı Matt(1). Ocean's filmleri, The Good Shepherd, The Departed, The Brothers Grimm, Saving Private Ryan... gibi önemli filmlerde yer bulduysa da, bu filmlerde genelde ona başka büyük aktörler eşlik ettiğinden hep gölgede kaldı. The Informant, orta yaşlarında bir aktörün seçmesi gereken türden bir film. Hem film canlandırdığı karakter üzerinde dönecek, hem de rolüne kendini fazlasıyla vererek yeteneğini gözler önüne sermesini sağlayacak. Aksiyon filmlerinde 30 yaşlarında aktörlerin birinci tercih olduklarını göz önüne alırsak, 39'una gelmiş Matt Damon için artık bu türden filmlere daha çok vakit vermesinin zamanı gelmiş demektir bana göre.

(1) : 1997 yılında kendisine en iyi erkek oyuncu oscarını getiren Good Will Hunting'den film çekildiğinde Damon kariyerinin henüz başlarında sayıldığı için bahsetmedim.


The Informant Fragmanı:

0 Yorum - Yorum Yaz: