Pazartesi, Ağustos 17

En Kötü 100 Film Arasındaki 3 Türk Filmi

Dünya'nın en büyük sinema sitesi IMDb'nin En İyi 250 Film listesi olduğu gibi En Kötü 100 Film listesi de mevcut. En düşük puanlı bu 100 film arasında 3 tane yerli yapım var, sırasıyla 30, 61 ve 73 numarada yer almışlar.

73 - Keloğlan Kara Prens'e Karşı [2006]
3,118 kişinin oy verdiği filmin ortalaması 10 üzerinden 1,9.

------------------------------------------------------------

61 - Dünya'yı Kurtaran Adam'ın Oğlu [2006]
4,755 oya sahip ve ortalaması 1,8/10.

------------------------------------------------------------

30 - Emret Komutanım: Şah Mat [2007]
Gelelim liderimize(!). IMDb'deki Türk filmleri arasında ortalaması en düşük olan filmimiz 2,007 oy ve 1,6 ortalamaya sahip. En düşük ortalamalı filmimizin diğerlerinden -1 yıl da olsa- daha sonra çekilmiş olması sinemamızın günden güne daha yükseklere gideceğinin bir belirtisi belki de.

Bir diğer ayrıntı, 3 filmin de bir oyuncusu ortak. Derece yapan tüm filmlerde yer almak nasıl bir duygu sormak lazım Mehmet Ali Bey'e.

En iyi 250 film arasında Türk filmi var mı diye soracak olursanız, Eşkiya geçtiğimiz yıl kısa süreli de olsa girmeyi başarmıştı ancak yeni çıkan filmler onu tekrar liste dışına çıkardı.


4 Yorum - Yorum Yaz:

Kadir dedi ki...

dikkat edildiyse en kötü 100 film listesinde ki 3 Türk filmimizin hepsinde de M. Ali Erbil rol alıyor... bir magazin kanalının ayak üstü bu soruyu yöneltmesiyle Erbil şöyle bir cevap vermişti: "filmleri kaç kişi izlemiş siz ona bakın!" benim de kendisine nacizane cevabım: "ne yazık ki sayın erbil"

Puskas dedi ki...

Bu listede birkaç ay önce 6-7 tane Türk Filmi vardı.Şimdi yine azalmış :)
Büyü, Araf ve yeni hababam sınıflarından bir tanesi daha bu listedeydi şimdilik kurtulmuşlar.

moroccom dedi ki...

açıkçası bu filmlerin kötü olduğunu ben de düşünmekteyim ancak şöyle de bir durum ortaya çıkıyor. bu oylamaya katılıp düşük oy verenlerin çoğunluğu bu filmleri izlememiştir muhtemelen. o sebepten iyi-kötü dengesi biraz müphem. :)

Confeng dedi ki...

Belki onlar da izleyip pişman olan tövbe eden mağdurlardır :) Gene de kalkıp IMDb'ye girip oy verecek kadar tiksinmişler demek ki filmden.