Pazar, Ağustos 9

Edi'yle Büdü: Tim Burton & Johnny Depp

Nerde bir uçuk kaçık proje olsa, nerde bir deli-manyak film çekilse altından bu ikisi çıkıyor be kardeşim. Çatlak profesör Tim Burton'la kankası Johnny Depp. Şimdiye kadar hepsinde de fantastik ögeler bulunan 6 filmde çalışmışlar. Hangileri derseniz hadi hep beraber hatırlayalım.


1- Edward Scissorhands

1990 yapımı filmin yönetmenlik koltuğunda Tim Burton oturuyor. Johnny ile ilk çalışmaları bu film aynı zamanda. En kısa zamanda izleyip kritiğini sizinle paylaşmak istiyorum. Burton daha o günlerden kankasına sıkıca sarılarak onu asla bırakmayacağı mesajını veriyor bizlere.

2- Ed Wood

Sinema tarihinin en kötü yönetmeni olarak bilinen Edward D. Wood Jr'ın hayatını konu alan film herhalde ana karakterin biyolojik anlamda en çok insana benzediği filmleri olmuş muhteşem ikilinin. 1994 yapımı.

3- Sleepy Hollow

1999 yılında çekilen film bizimkiler iyice zıvanadan çıkmadan önceki son filmleri aynı zamanda.

4- Charlie and the Chocolate Factory

2005 yılında ikiliyi tekrar biraraya getiren proje çatlamaya başladıklarının belirtisi aynı zamanda. Ayrılmaz ikili bu fantastik filmle iyi bir başarı yakalıyorlar.

5- Corpse Bride

Damadımız Johnny ile nedimesi Tim elele tutuşmuş filmin gişe hasılatını bekliyorlar. Charlie'nin Çikolata Fabrikası'yla aynı yıl çekilen bu animasyon filminde Johnny Depp damadımızı seslendiriyor.

6- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

2007 yılında evrimlerinin son aşamasına ulaşan ikili artık normal bir film çekemeyeceklerini anlıyorlar ve katil berber Sweeney Todd'u -tekrar- beyazperdeye taşıyorlar. Çevremdekilerin aksine benim çok keyif aldığım bir film. Johnny Depp yakında tekrar bir müzikalle şakımaya devam edecek. Haberini daha önce blogda yayınlamıştım. Tıklayın.

7- Alice In Wonderland (2010)

...Ve nihayet! Daha sıyrık bir projeyle önümüzdeki yıl tekrar aramıza katılacak ikili şu anda meşhur çocuk masalı Alice Harikalar Diyarında'yı beyazperdeye taşımakla meşguller. Üzülerek söylemeliyim ki fragmanda gördüğüm kadarıyla Depp hiç iyi durumda değil. O böyleyse, Burton'un ne kadar uçtuğunu tahmin edemiyorum.

Tim Burton'la Johnny Depp'in beraber yaptığı tüm bu projelerden bahsettikten sonra bir ismi anmadan da olmaz. Bütün projelerinde olmasa da çoğunda ikiliye eşlik eden birisi daha var ki o da yeterince çatlak: Helena Bonham Carter. İkiliye daha önce Sweeney Todd, Charlie And The Chocolate Factory, Corpse Bride gibi projelerde eşlik etmişti. Alice In Wonderland'da da kendisini görme şansı bulacağız.

Filmin Fragmanı:



3 Yorum - Yorum Yaz:

âyine dedi ki...

ben de sweeney todd'a bayılanlardanım, kesinlikle bu ikili çatlak ama muhteşemler, yeni bir film üzerinde çalıştıklarını ise şimdi öğrendim ve şimdiden çok meraktayım :)

esra123 dedi ki...

Charlie and the Chocolate Factory
yazıdaki ana tema ("çatlaklık")yı bende bu film sonunda 2 li için düşünmüştüm,o an için mecburi bi izleyiş olsada sonu memnunııyetti:)
devamında bizi şaşirtmaya devam edecekler kesin.. blogda görmeyi bekleriz yeni film.ile ilgili gelişmeleri.

csyasoo dedi ki...

İkilinin çektiği filmler gerçekten çok iyi.

Favorilerim;

Ed Wood ve Edvard Scissorhands'dir.