Pazartesi, Eylül 14

Aşkın İkinci Yarısı


Mehmet Aslantuğ, "Kıyı Öyküleri" adı altında yazdığı 3 hikayenin ilkini beyazperde'ye "Aşkın İkinci Yarısı" ismiyle aktardı. Bodrum-Ortakent'te başlayıp Manhattan'da çekimleri son bulan filmde Aslantuğ, eşi Arzum Onan'la birlikte başrolü paylaşıyor.

2 Milyon dolara mâl olan filmin 2 Ekim'de vizyona girmesi planlanıyor. Filmde, birbirini çok seven ancak yıllar önce ayrılmak zorunda kalan iki insanın hayat çizgilerinin tekrar birleşmesi konu alınıyor. Filmin resmi sitesinde, film hakkında yer alan hikaye ise şu şekilde:

"Bir sabah, kıyıdaki küçük taş evin kapısını çaldı bir kadın, ürkek bir tonda! Adam, epeydir hayatında olmayan bir sabah vaktine zorlukla uyanıp kapıyı araladığında; içeri süzülen ışık, birikmiş sarhoşluğuna da çarpmıştı. Kapıdaki kadın, altı yıl önce terkettiği karısıydı!...

Baş edemedikleri bir dolu gerçekle yorgun düştüklerinde; adam, gittikçe ağırlaşan bir alkol bağımlılığına teslim olmuş, kadın da iyileştirmek için verdiği büyük uğraşlara rağmen başaramamıştı. Onlar için sertleşen rüzgar, bitmeyecek bir kasırgaya dönüşüp birbirlerini kaybettiklerinde; usulca çekip gitmişti adam, bu müşterek hayattan.

Kadın, ayrılık sonrası farkettiği hamilelik için hayli bocalamış, hayatında 'o adam' yer almasa da, anne olmaya karar vermişti. Yıllar sonra, artık birlikte yaşadığı biricik annesi de ölünce, yeni bir başlangıç yapmak istemişti. Kürtaj masasından son anda kalkarak hayata kattığı küçük kızını bu ülkede büyütmekten yana değildi. "Oralarda bir düzen kuruncaya kadar, onu bırakacağım tek insan sensin" demişti şimdi, baba olduğunu bile bilmeyen adama!...

Utanmış, vazgeçmiş, devrilmiş birinin karşılaştığı bu sürpriz; gerçeği gizlemekteydi aslında; ama, yorgun bir adamın bunu anlaması çok zordu. Hiçbir erkek, ana rahmine düşen duyguları bilemezdi. Anne olmak, bir zamanların sevgilisi olmaktan yüceydi. Ve sevmiş bir kadın, kalbe mühürlü başka bir şey daha saklardı: Aşkın ikinci yarısını..."


Filmin Fragmanı:


Aşkın İkinci Yarısı Film Fragmanı Mehmet Aslantuğ & Arzum Onan

1 Yorum - Yorum Yaz:

esra123 dedi ki...

inş.harcanan emek maddi ve manevi karşılığını bulur
Mehmet Aslantuğ;eşi Arzum Onanın 3yıl önce kanser tedavisi görürken kendileri ve özellikle oğulları Can ile yaşadıkları o stres dolu günlerden esinlenerek de çekmiş bu filmi.2 ekimi bekliyoruz sabr ile:)