Cuma, Eylül 4

Walt Disney'in Marvel'i Satın Alması Üzerine

Ünlü Amerikan eğlence-medya firması Walt Disney'in, çizgi roman firması Marvel'i satın alması için yetkililerinin anlaştığına dair haberler çıktı geçtiğimiz günlerde. Belki de imzalar atıldı ve resmi olarak Marvel, Walt Disney bünyesine girdi.


Yayın hakları Marvel'e ait olan başlıca çizgi romanları hatırlayalım: Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü, Hulk, Demir Adam, Daredevil, Kaptan Amerika, X-Men, Civil War, Blade...

Bu çizgi romanların hemen hemen hepsi beyaz perdeye aktarıldı, hatta devam filmleri çekilerek bir seri haline geldi. Diğerleri içinse projeler yapım aşamasındaydı, mesela son haberler Kaptan Amerika filminin başrolü için düşünülen ismin Lost'tan Sawyer rolüyle tanıdığımız Josh Holloway olduğu yönündeydi.

Marvel, geçmişte başarısız ve basit çizgi roman uyarlamalarıyla pek olumlu eleştiriler almasa da son yıllarda çıkarttıkları süper kahraman filmlerinde gözle görüşür bir kalite artışı olduğu su götürmez bir gerçek.

Son yıllarda yaptıkları Demir Adam (Iron Man) ve Yeşil Dev (The -Incredible- Hulk) gibi filmlerin kendilerine ait bir Marvel Evreni'nde geçmesiyse hayranları heyecanlandıracak bir multi-süper kahraman filminin sinyallerini veriyordu.

Ancak çocuklarını kıramayan anne babaları sömürmeyi hedef alan Walt Disney'in, Marvel'i bünyesine alması beni bu konuda tedirgin etmedi değil.

Umarım Marvel kitlesini yalnızca 13 yaş altı çocuklarla kısıtlayarak son yıllarda kazandığı bu iyi izlenimi yitirmez.


Artık Amerikan film endüstrisinin en çok kazananlarından Miley Cyrus'la Vanessa Hudgens'a da birer süper kahraman rolü düşer(!).

Gelişmeleri zamanla göreceğiz.

0 Yorum - Yorum Yaz: